Pflege

Kokybiškai pastatytas namas yra ilgalaikis. Tačiau norint mėgautis ekologišku ir jaukiu būstu, turite namą prižiūrėti. Pagrindinis darbas, kurį turite atlikti kas keli metai - namo impregnavimas. Kas kiek laiko perdažyti namą priklauso nuo impregnantų rūšies. Standartiškai brangesni impregnantai tarnauja ilgiau. Prieš pasirenkant impregnantus atsižvelkite į šiuos patarimus:

  • Išorės sienas reiktų impregnuoti su tamsesniu atspalviu, taip apsaugoma nuo ultravioletinių spindulių. Vidaus sienoms tempti galite naudoti ir bespalvius impregnantus. Dažnai renkamasi į vidinių sienų laką įdėti balto pigmento.
  • Įsigilinkite į įmpregnanto naudojimo instrukciją. Kiekviena firma pateikia savo impregnavimo technologiją. Daugelis impregnantų firmų siūlo namą gruntuoti prieš tepant pagrindiniu impregnantu.
  • Impregnuokite išdžiuvusią medieną. Venkite tiesioginių saulės spindulių dažymo metu. 
  • Prieš pradėdami impregnuoti namą nuvalykite visus nešvarumus, apžiūrėkite ar nėra pamėlusių rąstų vietų (kurias reiktų specialiai apdirbti), ar nėra techninių pažeidimų, kuriuos reiktų pašlifuoti.
  • Labai svarbu tinkamai ir atidžiai impregnuoti namo išorę, kuomet naudojate tamsesnius atspalvius. Venkite spalvos sluoksniavimo.

Tai tik keli patarimai iš daugelio.